La formació abordarà com detectar delictes d’odi i discriminació i
s’adreça a funcionariat públic, regidories de seguretat, policies
locals i tècniques de Punts Lila i Irisats
L’Assoc. LGBTIQ+ Okay Productions, amb la col·laboració de l’Associació de Policies LGBTI+ Gaylespol, els Mossos d’Esquadra i el Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació (OITND), ha organitzat una formació integral destinada a abordar delictes d’odi i la seva gestió per part dels cossos de seguretat.
El primer bloc, de la mà de les professionals de l’Ass. Gaylespol, abordarà els delictes d’odi i Situacions de Controvèrsia entre Cossos Policials. També com ha de ser l’atenció a les víctimes i intervenció de cossos de seguretat privats. El segon l’impartiran les figures referents dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre en matèria d’investigació, atenció i detecció d’aquest tipus de delictes explicant com intervenen ells quan hi ha un delicte d’odi, quina estructura interna tenen i quines actuacions fan quan presencien agressions lgbtifòbiques.
El tercer bloc d’aquesta formació se centrarà amb els delictes de via administrativa i explicarà la coordinació de l’OITND amb Mossos d’Esquadra, la Llei 19/2020 i la coordinació en la gestió de denúncies. Aquesta formació té com a objectiu millorar la sensibilització i la resposta dels cossos de eguretat davant delictes d’odi i agressions, especialment en l’àmbit LGBTIQ+. A través d’exemples pràctics i d’aquesta macrosessió formativa, es buscarà clarificar els drets legals, com la possibilitat de gravar agressions i la coordinació entre les diferents entitats implicades.
El projecte no només enforteix la col·laboració entre els cossos de seguretat i les entitats de suport, sinó que també proporciona eines essencials per a una resposta més eficaç davant de situacions de violència i discriminació, donat que l’Associació LGBTIQ+ Okay Productions ha detectat mancances en alguns cossos de seguretat locals i privats en matèria d’intervenció en agressions contra el col·lectiu.
La formació tindrà lloc el divendres 27 de setembre de 17.30h a 20h al Centre Cívic de Ferreries i les acreditacions se poden sol·licitar a aquí.