Set anys de treball en xarxa demostren el creixement d’un model econòmic alternatiu centrat en les persones
L’Ajuntament d’Amposta ha posat en relleu la importància de l’economia social i solidària al territori després de la trobada de la xarxa de municipis celebrada el passat 23 d’octubre. Segons l’alcalde Adam Tomas, aquest model econòmic alternatiu està generant un important teixit social i valor afegit al territori, mitjançant la promoció de productes de proximitat i la creació de llocs de treball estables.
El president de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, Marc Poy, ha destacat que després de set anys de trajectòria, s’ha aconseguit construir un sòlid ecosistema d’entitats que col·laboren entre si. Poy ha explicat que l’economia social va més enllà del tercer sector, abastant diferents models de cooperatives, entre les quals destaquen les cooperatives de treball.
“El capital és una necessitat, és un mitjà per aconseguir els fins que es proposen, però el focus està posat en l’objecte social”, ha remarcat Poy, qui ha subratllat que l’objectiu principal d’aquest model és cobrir les necessitats de les persones per sobre dels interessos econòmics. L’Ajuntament d’Amposta, juntament amb les entitats col·laboradores, manifesta la seva voluntat de continuar treballant per ser un referent a nivell nacional en el desenvolupament social i econòmic sostenible.