Nou nous restaurants i un total de 77 distincions a la Catalunya
L’edició 2025 de la Guia Michelin ha revelat importants novetats per a la gastronomia catalana, amb la incorporació de nou nous restaurants i un total de 77 distincions a la Catalunya.
Entre els nous guardonats destaca el Citrus del Tancat d’Alcanar, dirigit pel xef Aitor López, que ha aconseguit la seva primera estrella Michelin. Altres restaurants que es estrenenen en aquesta categoria són Casa Nova a Sant Martí Sarroca, Divinum a Girona, Esperit Roca a Sant Julià de Ramis i Voramar a Portbou.
Nuevo 1 #EstrellasMICHELIN #GuiaMICHELIN2025: #CitrusdelTancat, Alcanar.
— La Guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) November 26, 2024
He aquí un proyecto vinculado al territorio, pues tienen un huerto ecológico, están rodeados de frutales y elaboran su cocina mediterránea con productos de proximidad.#MICHELINSTAR25 #GUIAMICHELINESP pic.twitter.com/wK21QRmagz
A Barcelona, quatre nous establiments se sumen a l’elit gastronòmica: Fishology, Mae, Prodigi i Teatro Kitchen&Bar.
La gala, celebrada a Múrcia amb mencions especials als afectats per la DANA, va mantenir intactes els restaurants amb tres estrelles Michelin: ABaC, Cocina Hermanos Torres, Disfrutar, Lasarte i el veterà Celler de Can Roca.
Tanmateix, la notícia més destacada va ser el descens del restaurant Moments, del xef Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, que perd una de les dues estrelles a l’Hotel Mandarín Oriental. Així mateix, el restaurant Xerta va perdre la seva única distinció.
Catalunya lidera el compromís mediambiental amb sabor faldut
En un context on la protecció del medi ambient es torna cada vegada més crítica, la categoria d’estrelles verdes de la Guia Michelin, introduïda el 2020, guanya rellevància com a indicador clau de compromís sostenible en el sector gastronòmic.
Catalunya es posiciona al capdavant d’aquest moviment, aconseguint quatre de les nou estrelles verdes lliurades en l’última edició. Els restaurants guardonats demostren una aposta decidida per pràctiques respectuoses amb l’entorn:
- Bistrot 1965 (Castelló d’Empúries)
- Espai Amunt (Ulldecona)
- La Boscana (Bellvís)
- Restaurant 1497 (Vallromanes)
Nueva #EstrellaVerde #GuiaMICHELIN2025:#EspacioAmunt, en Ulldecona – Vicent Guimerà#MICHELINSTAR25 #GUIAMICHELINESP #gastronomiasostenible pic.twitter.com/R9nsloEzd3
— La Guía MICHELIN (@GuiaMichelin_ES) November 26, 2024
Amb un total de 13 noves estrelles catalanes, la comunitat reforça el seu lideratge gastronòmic, no només per la qualitat culinària, sinó també pel compromís mediambiental dels seus professionals.
La distinció reflecteix que la sostenibilitat ja no és una opció, sinó una necessitat imperant en la restauració contemporània.
La guia reafirma el lideratge gastronòmic català, reconeixent tant la innovació com el compromís amb la qualitat i la sostenibilitat en l’alta cuina.