Benicarló es va vestir de gala ahir per a la presentació de les Jornades del Pinxo, un esdeveniment que forma part de la tradicional Festa del Polp a Caduf i Peix de Llotja
Aquest esdeveniment gastronòmic, un dels més importants del calendari local, va reunir més de 20 restauradors que van desplegar la seva creativitat i habilitat culinària.
Els xefs participants van elaborar prop de 800 degustacions, posant en relleu tant la qualitat del producte local com la mestria dels cuiners de la zona.
L’alcalde Juanma Cerdá va destacar la importància d’aquest tipus d’iniciatives per enfortir el sector de la restauració i donar visibilitat a la tradició marinera del municipi. “El polp i el peix fresc són part de la nostra identitat”, va afirmar Cerdá, qui també va agrair la implicació dels cuiners locals per mantenir Benicarló com un referent gastronòmic a la Comunitat Valenciana.
Per la seva banda, la regidora de Turisme, Inma Calvet, va ressaltar el creixent interès tant de restauradors com del públic en aquestes activitats, que no només promocionen els productes autòctons sinó que també dinamitzen el turisme de qualitat a Benicarló.
Calendari d’esdeveniments
Les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja s’estendran fins al 3 de novembre, incloent:
Jornades del Pinxo: fins al 6 d’octubre i Jornades Gastronòmiques: fins al 3 de novembre
Aquest esdeveniment és el resultat d’un esforç conjunt entre l’Ajuntament, la Confraria de Pescadors i el sector de la restauració, amb l’objectiu de mantenir vives les tradicions culinàries de la regió.