El xef Fran López s’uneix al selecte grup de només disset restaurants amb aquest reconeixement gastronòmic a tot l’Estat espanyol
El restaurant de Villa Retiro de Xerta va aconseguir ahir el seu segon Sol Guia Repsol en l’edició corresponent al 2025 celebrada a Santa Cruz de Tenerife. Aquest prestigiós distintiu gastronòmic busca ressaltar l’excel·lència i qualitat dels restaurants a Espanya, avaluant no només l’experiència culinària, sinó també aspectes com la sostenibilitat, integració, economia circular i coherència del projecte en el seu conjunt.
L’establiment de Xerta ha entrat a formar part d’un club selecte, sent un dels només disset restaurants que compten amb dos Sols Guia Repsol arreu de l’Estat. Cal destacar que actualment només hi ha dos restaurants amb tres Sols, ubicats a Bagá (Jaén) i La Finca (Elx).
Al capdavant de l’equip de cuina es troba Fran López, quarta generació de restauradors, qui el 2009 es va convertir en el quart cuiner més jove del món a tenir una estrella Michelin amb tan sols 25 anys. Nascut a l’Aldea el 1983, López porta la tradició hotelera al seu ADN.
La trajectòria de Fran López inclou formació a la prestigiosa Escola de Cuina Hofmann de Barcelona i una estada de tres anys a París amb Alain Ducasse al Plaça Athénée. El 2006, juntament amb el seu germà Joaquim, van obrir l’Hotel Villa Retiro i, dins de l’hotel, el restaurant inicialment conegut com El Torreó de l’Indià, actualment anomenat Restaurant Villa Retiro.





