L’acte també ha servit per fer el sorteig per escollir els 40 cuiners valencians que participaran en la prova on els 12 millors passaran a la gran final
Vinaròs es convertirà el 15 de juliol en la capital mundial de la gastronomia valenciana amb la celebració de la semifinal del 63é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. La celebració del certamen serà possible gràcies a la col·laboració entre els ajuntaments de Vinaròs i Sueca, a més de comptar amb el suport de l’associació Vinaròs Gastronòmic i dels patrocinadors.
L’alcaldessa, Maria Dolores Miralles, ha agraït la bona disposició de l’Ajuntament de Sueca i de la direcció del concurs per fer possible la celebració de la semifinal a Vinaròs, que es farà al passeig de Fora del Forat. En aquest sentit, assenyalava que “serà tot un orgull acollir el certamen de paella més important del món, un esdeveniment que ens ajudarà promocionar el municipi a nivell internacional, amb la gastronomia com a principal protagonista”.
Per la seua banda, el coordinador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Adolfo Cuquerella, ha detallat que els participants hauran d’elaborar les paelles amb fusta de taronger i tots disposaran dels mateixos ingredients. Segons insistia la finalitat és garantir que tots els cuiners estiguen en igualtat de condicions a l’hora d’elaborar l’arròs.
El director del certamen, Tony Landete, s’ha mostrat molt satisfet per la bona resposta dels cuiners amb un total de 46 candidatures per a participar en la semifinal de Vinaròs. Segons comentava, tal com s’estableix a les bases, només poden participar 40, així que s’ha fet un sorteig per a determinar els cuiners que podran participar a la prova, mentre que els sis que han quedat fora, estaran a la reserva per si falla alguns dels candidats seleccionats.
Landete també ha volgut agrair la bona disposició de l’Ajuntament de Vinaròs i convidava a tots els veïns de la comarca a apropar-se el proper 15 de juliol a la localitat per gaudir d’aquesta semifinal i veure de primera mà com els cuiners elaboren les paelles.
Demostració gastronòmica
Com a acte previ el diumenge 14 de juliol, a la pèrgola del passeig de Colom, es farà una demostració gastronòmica per aprendre a elaborar de forma correcta la tradicional paella valenciana, a càrrec de cuiner Cuquerella. El públic es podrà apropar per participar en aquesta activitat i fins i tot també podrà fer una degustació.
Restaurants participants
De Castelló
Rafel lo cristalero Vinaròs
Restaurante vaiven Alcossebre
Can Ros restaurante Burriana
Restaurante Arrocería casa Navarro Almenara
De València
Can Valear València
Arroceria culla siete Alfafar
Restaurante El Mosaic Meliana
El pedal Alberic
Asador Afabega Alginet
Restaurante Mar del Cabanyal València
SUQUET la Francesa del Carmen València
Restaurante el sarao de canet Canet de Berenguer
Bar Restaurante Las Palmeras Benimamet
Arrosería Chef Amadeo Playa de Gandia
La Utielana València
Restaurant Ca Ladio Llombai
Rte Mas Blayet València
Restaurant Els Arcs L’Alcúdia
La garrofera Serra
El Gastrónomo Restaurante València
Restaurante Miguel Y Juani L’Alcúdia
Llar del pescador El Palmar
Restaurante Moixama Picanya
La Cantina de Ruzafa València
Bar Bon Estar València
La Mar Salà Cullera
Restaurante Setaygues Siete Aguas
El sitio arrocería Quart de Poblet
Anzuelo Catarroja
Restaurante Binhui food arroceria València
Terra i mar Gandia
Restaurante NAS VLC València
Rte Casa Picanterra Cullera
Ca Teresa El Saler València
Restaurante 8 Encinas Caudete de Las Fuentes
Alqueria del Horta de Alboraia Alboraia
Alejandro Platero Restaurante València
Restaurante tabick Arrossos i Brases Llombai
Capricho N8 Platja Xeraco
Arroceria El Rek El Palmar
Restaurants que es queden a la reserva
Casa Macario Tabernes de Valldigna
Vlue Arribar València
La Volteta Restaurant Bétera
Restaurante bar San Pablo València
Ca Ferran Primera Estació Gandia
La arrocería de la mejillonera Alacant