Les jornades gastronòmiques i la popular ruta dels platerets tornaran a omplir els restaurants de la ciutat durant el febrer
L’Ajuntament d’Amposta ha presentat la nova edició de les jornades gastronòmiques dedicades a l’arròs i la carxofa, que començaran el proper 7 de febrer. Segons ha explicat l’alcalde Adam Tomàs, aquests productes són fonamentals per a la identitat local, motiu pel qual la tradicional festa de la carxofa, que celebra la seva 28a edició, va evolucionar per incloure també l’arròs com a protagonista.
La regidora de Turisme i Festes, Inés Martí, ha detallat que les activitats s’iniciaran amb les jornades gastronòmiques de la carxofa als restaurants participants, els quals es poden consultar a la web de turisme. Posteriorment, del 20 al 23 de febrer, i durant quatre dies més la setmana següent, se celebrarà la popular ruta dels platerets, que permetrà als comensals degustar i votar les diferents propostes culinàries dels establiments d’Amposta i el Poblenou.
El punt àlgid arribarà el 23 de febrer amb la festa de l’arròs i la carxofa, que se celebrarà al pavelló firal 1 d’octubre. L’esdeveniment, que començarà a les 10:30h, oferirà diverses tapes fins a la 1 del migdia, moment en què se servirà un plat popular al preu de 7 euros. La festa s’allargarà fins a les 5 de la tarda amb música en directe.
Per la seva banda, Arantxa Codorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta, ha destacat la importància d’utilitzar productes del territori i ha anunciat que es realitzarà un maridatge amb vins de la Terra Alta. A més, ha subratllat la versatilitat d’aquests ingredients, que permeten elaborar des de plats tradicionals fins a postres innovadores.