Aquestes jornades estan dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i professionals de diversos àmbits
L’Associació Apasa ha organitzat les Primeres Jornades sobre Sexoafectivitat, que tindran lloc del 7 a l’11 d’octubre. Aquestes jornades estan dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i professionals de diversos àmbits.
El programa abordarà temes crucials com:
- Els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual
- La salut sexual
- L’educació sexoafectiva
- La prevenció i l’abordatge d’agressions sexuals a persones amb discapacitat
Un esdeveniment destacat serà la I Matinal sobre Sexoafectivitat, programada per al dimecres 9 d’octubre. Aquesta sessió, enfocada a famílies i professionals, comptarà amb expertes que analitzaran i reflexionaran sobre les complexitats de les relacions afectives i sexuals de les persones amb discapacitat. També es presentaran bones pràctiques implementades per Apasa i altres entitats com Dincat i SASSDI.
L’objectiu principal de les Jornades és sensibilitzar professionals i famílies sobre la importància de la intervenció en l’àrea sexoafectiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. A més, es proporcionaran coneixements i estratègies metodològiques per a l’actuació en casos específics.
Entre els ponents destacats s’inclouen:
- Gemma Deulofeu: Psicòloga i sexòloga especialista en diversitat funcional
- Montse Gasparin: Llevadora, sexòloga i terapeuta de parella, creadora de Batecs
- Israel Belchi: Responsable del Projecte de Salut, Salut Mental i Sexoafectivitat de Dincat
- Representants de SASSDI: Servei d’atenció a la salut sexual de les persones amb discapacitat intel·lectual
- La unitat d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra
- Professionals d’Apasa
Des d’Apasa, destaquen la importància del consens entre professionals i famílies en el desenvolupament de programes educatius sobre sexualitat i afectivitat per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. L’associació emfatitza la necessitat d’entendre l’educació sexual i afectiva com una interacció dels aspectes físics, psíquics i socials de les persones ateses.
Per a més informació sobre les I Jornades, visiteu www.apasa.org o contacteu amb info@apasa.org.