L’Ajuntament aposta per promocionar els mariners i restauradors locals amb una festa que s’allargarà dos mesos
Benicarló ha iniciat aquest dijous les seves jornades gastronòmiques, una celebració que posa en valor el producte de la mar local i que tindrà continuïtat durant gairebé dos mesos. L’alcalde de la localitat, Juanma Cerdà, ha destacat durant la presentació la importància dels mariners que “dia a dia surten a feinar i ens porten aquesta meravella” i dels restauradors que “converteixen aquest producte primari en aquestes meravelles gràcies a la seva creativitat i al seu bon fer”.
La festa, que ha començat a la plaça de Sant Bertomeu, inclourà les jornades del Pinxo i posteriorment les jornades gastronòmiques als restaurants. Segons l’alcalde, aquesta iniciativa pretén mostrar el “producte inigualable” que ofereix la costa de Benicarló i convidar tant als veïns com als visitants a descobrir les delícies locals.
Per la seva part, la regidora de Turisme, Inma Calvet, ha explicat que repeteixen la fórmula de l’any passat després de l’èxit obtingut. “Són unes jornades que les muntem amb molta il·lusió. Vam apostar l’any passat per fer-ho així al centre, va tenir molt d’èxit”, ha assegurat Calvet, que ha agraït especialment la col·laboració de la Cofradía de Pescadors per facilitar el producte fresc.
La regidora ha subratllat que l’objectiu és que la festa “cada vegada vagi més” i ha destacat que durant gairebé dos mesos “al poble vindrà molta gent de fora”, una circumstància que genera “molta il·lusió” a l’equip de govern local.
L’esdeveniment combina diferents formats gastronòmics, des del pinxo fins al menú complet, permetent als visitants gaudir de la cuina marinera local en diferents modalitats i espais de la localitat.


