És el primer cop que se celebrarà de manera conjunta amb altres municipis, de la mà del Patronat de Turisme, del 13 de setembre al 6 d’octubre
Timbal d’arròs, arròs “a la llauna”, risotto o arròs caldós són només algunes de les diferents formes de cuinar el producte estrella del Delta de l’Ebre, protagonista de les primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs del Delta, del 13 de setembre al 6 d’octubre, organitzades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona sota la marca reserva de la biosfera. D’Amposta hi participaran vuit restaurants, que han elaborat menús especials per a l’ocasió, que oscil·len entre els 30 i els 45 euros, i es poden consultar a la web de Turisme Amposta.
Aquest any, per primera vegada, les jornades es celebraran de manera conjunta amb altres municipis del Delta, com ja fa uns anys que es fa amb les festes tradicionals de la plantada i la sega de l’arròs. “Com ja hem experimentat en altres ocasions, sobretot en l’àmbit del turisme, sumar esforços amb altres municipis ens permet fer-ne més ressò i arribar a més persones, per això, és un encert poder sumar la nostra proposta a la del Patronat”, declarava la regidora de Turisme a l’Ajuntament d’Amposta, Inés Martí.
A banda d’Amposta, s’han sumat a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs del Delta Sant
Jaume d’Enveja, la Ràpita i Deltebre, on diferents restaurants també han preparat un seguit de menús on es podrà tastar tota mena de receptes basades en l’arròs com l’arròs tot pelat, l’arròs negre o l’arròs de verdures amb bacallà, maridats amb vins de la DO Terra Alta.
Festa de la Sega
També al voltant de l’arròs, el diumenge 6 d’octubre tindrà lloc la Festa de la Sega de l’arròs, a la Casa de Fusta. En la seva 34a edició, es podrà tornar a gaudir d’activitats com la batuda a potes, la trobada d’artesans de les Terres de l’Ebre i el Maestrat, l’actuació de “Suc d’Anguila” i “Guardet Lo Cantador” o la ballada de jotes de les dones de Deltebre.