Les emissores municipals aposten pel podcast mentre mantenen el seu paper essencial contra la desinformació
El Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre va acollir ahir una nova edició del cicle Periodisme Sud amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, on les emissores locals van reivindicar la seva transformació davant els nous reptes digitals. Durant la jornada, Núria de José Gomar, consellera delegada de XAL S.L., va explicar que les ràdios municipals s’enfronten a un moment crucial per adaptar-se als nous hàbits d’escolta dels seus oients. Mentre es manté l’audiència tradicional lineal, creix la demanda de continguts en format podcast per a una escolta asíncrona i més flexible.
En un context marcat per la desinformació, les ràdios municipals esdevenen referents de veracitat informativa i cohesió social als seus territoris. “La ràdio local ha de saber adaptar els continguts i la informació que dona a la ciutadania dels seus municipis als nous hàbits de consum”, va destacar De José Gomar durant la seva intervenció.
Tere Giné, periodista de La Plana Ràdio, va subratllar la importància de la informació de proximitat i contrastada que ofereixen les emissores locals. “La gent se fa la ràdio seua, i al final és vertebradora de moments molt especials amb tota la gent que t’escolta”, va explicar.
Per la seva banda, Josep Baubí, president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de les Terres de l’Ebre i organitzador de l’acte, va defensar la ràdio com “l’eina més democràtica que hi ha” i va assegurar que “la ràdio no morirà mai” gràcies a la seva immediatesa i capacitat d’arribar a tothom.