Tanca el menú
    Demana la teva cançó!
    Facebook Instagram X (Twitter) YouTube TikTok
    Facebook Instagram X (Twitter) YouTube TikTok
    U Ràdio 101.9 FM | Terres de l'Ebre i Baix Maestrat
    Demana la teva cançó!
    • Inici
    • Programes
    • Notícies
    • Programació
    • Contacte
    • Equip
    • Història
    • Lo que sona!
    U Ràdio 101.9 FM | Terres de l'Ebre i Baix Maestrat
    Inici - Gastronomia - La Demostració Gastronòmica del Pinxo dona el tret de sortida a la Festa de la Carxofa
    Gastronomia

    La Demostració Gastronòmica del Pinxo dona el tret de sortida a la Festa de la Carxofa

    10 gener 2025

    Els 28 restaurants participants van repartir ahir més de 2.000 racions entre els centenars de persones assistents

    Ahir dijous, Benicarló va donar el tret d’inici oficial a la 32a edició de la Festa de la Carxofa amb la celebració de la Demostració Gastronòmica del Pinxo, un dels actes més emblemàtics i esperats per veïns i visitants. Organitzat per la Regidoria de Turisme, l’esdeveniment va reunir 28 establiments participants, que van oferir les seues creacions culinàries elaborades amb la Carxofa de Benicarló com a ingredient estrella.

    El carrer de Sant Joan va ser l’escenari de la Demostració, en una aposta per retornar l’acte al centre de la ciutat i a l’aire lliure i promoure així la participació de la ciutadania. Durant la Demostració, que va aconseguir atraure un gran nombre d’assistents, es van repartir més de 2.000 racions, demostrant així l’èxit de convocatòria i la qualitat de les propostes gastronòmiques presentades.

    L’alcalde de Benicarló, Juan Manuel Cerdá, va destacar la importància de la Demostració Gastronòmica com a motor de promoció turística i gastronòmica de la ciutat: «Aquest acte posa en valor no només la nostra carxofa, sinó també el talent i la creativitat dels nostres restauradors, que convertixen Benicarló en un destí gastronòmic de primer nivell».

    Per la seua banda, la regidora de Turisme, Inma Calvet, va destacar la implicació del sector de la restauració en la Festa i va subratllar la «gran diversitat de propostes que hem preparat des d’avui fins al 2 de març, especialment el Mercat Gastronòmic, les Jornades Gastronòmiques i la torrada popular».

    Lectura recomanada:  Vinaròs inaugura les primeres Jornades de Cuina dels Cítrics

    Des de l’associació Restauració Benicarló, el seu president, Iván Alemán, va reconéixer el nivell cada vegada més elevat de les propostes gastronòmiques. «Cada any, els nostres restauradors presenten unes elaboracions més sofisticades que aconseguixen donar el màxim sabor i protagonisme a la carxofa».

    Per últim, el president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, ha remarcat que «ara mateix, preveiem una bona temporada, tenint en compte que tenim dos varietats dins de la DO i que, precisament el fet d’estar reconeguts com a producte amb denominació d’origen ens permet ser més competitius i obtindre un major benefici».

    A partir d’avui, i fins al pròxim 26 de gener, la gastronomia continuarà sent la gran protagonista amb les Jornades del Pinxo, que comptaran amb la participació dels mateixos 28 bars i restaurants que ahir van sorprendre amb les seues elaboracions. Durant aquestes jornades, els establiments oferiran les seues creacions de pinxos als clients, en una cita ineludible per als amants de la bona cuina i els productes de proximitat.

    La Festa de la Carxofa continuarà amb un ampli programa d’activitats per als pròxims dies, incloent-hi el Sopar de Gala (24 de gener), el Mercat Gastronòmic (25 i 26 de gener), les Jornades Gastronòmiques (del 27 de gener al 2 de març) o la torrada popular (22 de febrer), que reafirmaran Benicarló com a capital de la carxofa i destí de referència per als amants de la gastronomia.

    Compartir. Facebook Twitter LinkedIn Email Telegram WhatsApp Copia l'enllaç

    Entrades relacionades

    La 61a Fira Agromoció de Vinaròs obre les seves portes el 10 i 11 de maig

    25 abril 2025

    El Festival Food Tracks d’Amposta torna el 26 i 27 d’abril al Parc dels Xiribecs

    14 abril 2025

    L’oli de Rústiques Faiges, guanyador del concurs de tast de la fira de l’oli de Jesús, present al Salón Gourmets de Madrid

    9 abril 2025
    anuncia't a U Ràdio

    No et perdis l'últim

    S’obri el pas provisional de la Mar Xica després de la dana

    16 maig 2025

    7 restaurants de Vinaròs cuinaran menús de llagostí en una nova edició de Jornades del 19 de maig al 22 de juny

    16 maig 2025

    L’Aldea reclamara mantenir l’ambulància medicalitzada mentre el SEM defensa la seva inversió a les Terres de l’Ebre

    16 maig 2025

    El Departament d’Empresa i Treball destina 9,1 milions d’euros a impulsar la competitivitat del comerç, l’artesania i la moda

    16 maig 2025
    vota la cancço de llista d'exits

    El més llegit

    El president Salvador Illa mostra compromís amb Roquetes i l’Observatori de l’Ebre

    12 maig 2025

    Avanços en les obres d’extensió de la Via Verda de la Val de Zafan amb la instal·lació d’un nou pont a Amposta

    15 maig 2025

    La Unió de Periodistes Valencians, Micro Daurat 2024

    12 maig 2025

    Kimberlé Benicarló impulsa noves activitats contra la LGBTI-fòbia i per la inclusió

    14 maig 2025

    U Ràdio 101.9 FM és la teua ràdio musical i informativa a les Terres de l'Ebre i Baix Maestrat.

    Carrer Major, 94, 43550 Ulldecona, Tarragona
    info@uradio.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
    Últimes notícies

    S’obri el pas provisional de la Mar Xica després de la dana

    16 maig 2025

    7 restaurants de Vinaròs cuinaran menús de llagostí en una nova edició de Jornades del 19 de maig al 22 de juny

    16 maig 2025
    Amb el suport de
    Departament de Presidencia Generalitat de Catalunya
    Mitjà associat a
    Associacio Catalana de Radio
    • Anuncia’t a U Ràdio
    • Treballa amb nosaltres
    • Avís legal
    • Política de privacitat
    © Drets reservats a U Ràdio 101.9 FM. Emissora comercial amb caràcter informatiu i d'entreteniment 2025

    Escriviu a sobre i premeu Enter per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.