La mostra ha comptat amb la participació de quatre noves empreses que mai abans havien estat presents a l’esdeveniment
L’Ebre Beer, la reconeguda mostra de cerveses artesanes de les Terres de l’Ebre, va celebrar enguany el seu desè aniversari. Degut a les intenses pluges d’aquell cap de setmana, els organitzadors van prendre la decisió de traslladar l’esdeveniment del Parc Lluís Companys del barri de Ferreries al Pavelló Firal de Remolins.
Aquest canvi d’ubicació va proporcionar un espai més ampli per a la mostra. Tot i haver de compartir les instal·lacions amb un partit d’handbol, els organitzadors confiaven en superar l’èxit de l’edició anterior, on s’havien servit més de 2.000 tapes. A més, valoraven positivament que el nou emplaçament estigués protegit del vent, fet que els va permetre instal·lar inflables durant tota la nit i va afavorir que les famílies amb infants poguessin gaudir de l’esdeveniment durant més temps.
Els impulsors de la mostra, Ferran Faiges, propietari de la cerveseria Lo Gambusí, i Jordi Garcia, de Tanins Vinoteca, van expressar la seva satisfacció per haver arribat a la desena edició amb tant d’èxit. Recordaven amb nostàlgia la primera edició del 2012, també marcada per la pluja, que ja va rebre una acollida molt positiva per part del públic.
L’organització va destacar la seva perseverança en el sector de les cerveses artesanes. Jordi Garcia va explicar que, malgrat que feia uns anys el sector havia experimentat un auge a Catalunya, actualment eren poques les cerveseries catalanes que havien aconseguit mantenir les seves marques. Des d’Ebre Beer, havien apostat per donar suport a totes aquelles empreses que volien donar-se a conèixer i promocionar els seus productes a la ciutat des de la primera edició.
Aquell any, la mostra va comptar amb la participació de quatre noves empreses que mai abans havien estat presents a l’esdeveniment, provinents no només de Catalunya, sinó també d’Aragó i el País Valencià.
Entre els expositors va destacar David García, de La Bufona d’Escaladei, un dels pocs cervesers presents a l’Ebre Beer des de la primera edició. Aquell any, García va presentar una varietat especial de cerveses envellides en bóta: la Cartujana. Aquestes cerveses romanien de tres a quatre anys en bóta i després es barrejaven tres varietats diferents per aconseguir una cervesa similar a les que es feien a Bèlgica, molt àcida i refrescant, fermentada amb llevats ambientals.
García va comentar que “en aquest país tenim un monopoli de les cerveseres industrials i la gent no coneix gaire les altres cerveses que es fan. Per tant, avui tenen l’oportunitat de venir a la fira, tastar-les i conèixer quins sabors i estils hi ha”.
La mostra va comptar amb deu estands que oferien més de 40 tipus de cerveses artesanes, incloent-hi marques locals com Lo Gambusí, amb les seves cerveses Cinteta i Riu, típiques de les Terres de l’Ebre. També s’hi podien trobar altres marques d’arreu com Onda, Badúm, Seelen o Comic Beer, entre d’altres.