L’acte va atreure un públic intergeneracional, oferint una àmplia gamma de tallers interactius i activitats divulgatives
La ciutat de Tortosa va esdevenir ahir l’epicentre de la divulgació científica amb la celebració de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment que va transformar la plaça de l’Ajuntament en un laboratori a cel obert. Organitzat pel Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’acte va atreure un públic intergeneracional, oferint una àmplia gamma de tallers interactius i activitats divulgatives.
El rector de la URV, Josep Pallarés, va subratllar la transcendència d’apropar la ciència a les noves generacions. “És fonamental mostrar als més joves projectes innovadors com la simulació de ciutats intel·ligents o la reconstrucció de ceràmica protohistòrica. Aquestes experiències poden despertar vocacions científiques i fomentar el pensament crític”, va afirmar.
Els tallers van gaudir d’una acollida excepcional, especialment entre el públic infantil i juvenil, que va participar amb entusiasme en les diverses activitats proposades. Com a part de la dinàmica de l’esdeveniment, els participants més joves van completar els seus “passaports científics”, un recurs lúdic-educatiu que els incentivava a explorar totes les estacions de coneixement.
L’èxit de la jornada va ser possible gràcies a la col·laboració de diverses institucions locals i el suport financer de la Unió Europea, que reconeix la importància d’aquests esdeveniments per apropar la ciència a la ciutadania.
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va expressar la seva satisfacció per acollir iniciatives d’aquesta envergadura: “Esdeveniments com la Nit Europea de la Recerca no només enriqueixen l’oferta cultural de la nostra ciutat, sinó que també contribueixen a posicionar Tortosa com un punt de referència en la divulgació científica”.
Davant l’èxit assolit en aquesta edició, els organitzadors ja contemplen ampliar l’abast de l’esdeveniment per a futures convocatòries, amb l’objectiu de consolidar Tortosa com un nucli d’innovació i coneixement científic al territori.