Cadascun dels mòduls-habitació té 50m2 i el complex disposa de Restaurant amb xef “michelín” i una gran sala per a reunions i esdeveniments
Un empresari del sector de la fusta de Castelló ha obert un Hotel Paisatge a Mirambel, Muun Landscape Hotel, per a aquesta Setmana Santa. Es tracta d’un establiment ubicat en una zona verge i deshabitada que es compon de deu mòduls independents, un per a cadascuna de les habitacions dobles que ofereix, totes amb grans vidrieres obertes a la natura.
El complex, que compta amb un edifici destinat a restaurant amb capacitat per a cent persones i saló de reunions, és a uns deu quilòmetres de Mirambel, al terme municipal del qual s’ubica, ia deu més de Cantavella. Es troba situat als voltants de la Masia de Santa Anna, “al mig de la muntanya, a una pista asfaltada que va de La Cuba a Cantavella”, especifica Alejandro Sorlí, que és l’impulsor del projecte. Assegura que la tranquil·litat per als seus clients està garantida perquè “només hi ha dues o tres masies molt boniques” i deshabitades a la zona.
La que l’empresari va adquirir i on ha aixecat el complex estava en ruïnes i s’ha reconstruït aprofitant els materials originals. A ella s’ha acoblat un edifici de formigó, buscant una fusió entre la pedra i els materials més actuals, als quals se suma la gran vidriera de 18 metres quadrats que ocupa tota una paret del menjador amb vista a una muntanya repleta de carrasques silvestres.
L’alcaldessa de Mirambel, Mari Carmen Soler, va especificar que l’empresari que ha muntat l’hotel no té cap vinculació amb la zona, encara que es va mostrar esperançada que el negoci funcioni perquè generarà ocupació i moviment en la localitat i en tota la comarca.
De moment, la plantilla del nou hotel serà d’uns sis treballadors i Sorlí ja té contractat al cuiner, una figura clau per a un establiment d’aquestes característiques. “És un xef que ha estat en un restaurant al qual li acaben de donar l’Estrella Michelin, ha conegut el projecte i li agrada molt”, va especificar l’empresari. Quant a la resta de la plantilla, Alejandro Sorlí va argumentar que contractarà prioritàriament gent de la zona i va comentar que ja ha rebut alguns currículums de persones interessades.
La seva idea és inaugurar l’hotel en els primers dies del mes d’abril i rebre als primers clients durant la Setmana Santa. Alejandro Sorlí explica que va conèixer aquest tipus d’establiments a Navarra fa uns set anys i va decidir traslladar la idea al Maestrazgo de Terol. Allí, la seva família tenia una masia d’ús particular des de fa quinze anys, en el barranc de Sant Joan. Sorlí s’ha format en hostaleria, encara que la seva trajectòria professional ha estat vinculada a l’empresa familiar, on ha realitzat labors comercials. A més, la família sí que té experiència regentant un negoci hostaler a Peníscola.
Fa dos anys i mig va iniciar les obres per a la construcció de l’establiment hoteler i ara les té pràcticament acabades, mancant la instal·lació de les plaques solars que permetran el proveïment energètic a cost zero durant tot el dia. Els panells fotovoltaics estaran instal·lats en una gran marquesina que hi haurà en l’aparcament i baix la que estacionaran els vehicles. La masia no tenia llum elèctrica i l’empresari va portar la llum des de la línia existent, situada a 1,3 quilòmetres del complex hoteler. El que sí que hi havia és aigua corrent, encara que el projecte ha inclòs la col·locació d’aparells de descalcificació i cloració.
Els deu mòduls, de 50 metres cadascun, són de formigó prefabricat i estan disposats amb grans vidrieres perquè des de l’interior es pugui admirar el paisatge. A més, tots compten amb una zona d’estar en l’exterior, situada en la part davantera, per a evitar el trànsit de persones en l’espai de les vidrieres, en la zona de darrere.
L’hotel disposa d’una gran sala diàfana en la part superior que Sorlí pretén destinar a fer presentacions d’empresa i esdeveniments. “De moment s’ha deixat diàfan amb aquesta fi, però si veiem que és millor donar-li una altra utilitat es modificarà”, va apuntar.