Innovació social digital contra l’assetjament i la desigualtat en centres educatius del Baix Ebre
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa el projecte “Si no ho veus, no ho sents”, un innovative taller que busca lluitar contra el ciberassetjament i la violència de gènere a través de la realitat virtual. La iniciativa, que es desenvolupa per commemorar el Dia Internacional Envers de la Violència de Gènere, portarà deu sessions a diversos centres escolars de la comarca, amb la participació de 250 alumnes.
L’eina tecnològica permet als estudiants experimentar situacions de violència des de tres perspectives diferenciades: l’assetjador, la víctima i l’observador, amb l’objectiu de sensibilitzar i educar els joves sobre les formes subtils de violència masclista. Tot això ens ho explicava el seu president el senyor Antoni Gilabert.
El taller, titulat “Si no ho veus, no ho sents”, permet als estudiants experimentar situacions de violència de gènere des de tres perspectives diferentes: l’assetjador, la víctima i l’observador passiu. La iniciativa se centra especialment en detectar micromasclismes i formes subtils de violència que sovint passen desapercebudes.
Albert González, coordinador de V-TOOLS, destaca que l’objectiu és capacitar els joves per identificar comportaments masclistes i trencar patrons de manipulació emocional. El projecte es desenvolupa en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere.
La directora IES Deltebre, Anna Bertomeu, ha valorat positivament la iniciativa, que complementa la figura dels delegats Lila, estudiants encarregats de detectar i prevenir discriminacions als centres educatius