En aquesta segona edició participaran cinc restaurants amb menús atractius per a sorprendre els comensals més exigents
La regidora de Turisme de Vinaròs, Mercedes García, ha presentat aquest matí la segona edició de les Jornades de la Cuina de la Tonyina Vermella, que se celebraran del 16 de setembre al 8 d’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Departament de Turisme, té com a objectiu promoure aquest producte gastronòmic local de gran valor i versatilitat.
Cinc restaurants de la ciutat hi participaran: La Porta Blava, Rafael El Vidrier, L’Illa, Nadui i Rubén Miralles. Els seus xefs han dissenyat menús especials amb plats innovadors que no es troben en les seves cartes habituals, combinant receptes tradicionals amb propostes més avantguardistes. Algunes de les especialitats que s’oferiran inclouen ravioli fred de llom de tonyina vermella, sashimi amb vel de cansalada ibèrica, i un arròs amb nakaochi i fons de Thai de tonyina. Un dels restaurants proposarà un “menú executiu” a un preu reduït durant els dies laborables.
El representant de Vinaròs Gastronòmic, Marc Martorell, ha ressaltat la versatilitat de la tonyina en la cuina i ha destacat que aquestes jornades també permetran descobrir parts menys conegudes però igualment saboroses d’aquest peix.
A més, el 28 de setembre s’organitzarà una activitat complementària que inclou una experiència turística per conèixer el procés de captura de la tonyina i altres espècies marines, culminant amb una degustació. Les inscripcions es poden fer a través del web oficial: www.turisme.vinaros.es.
Aquestes jornades reflecteixen el compromís de Vinaròs amb la promoció de la gastronomia local i els productes de qualitat com la tonyina vermella, posicionant la ciutat com una destinació culinària de referència.