Serà el pròxim 5 d’octubre al Casal de la Ravaleta i comptarà amb demostracions en directe de chefs de renom nacional
Roquetes estrenarà el dissabte 5 d’octubre ‘GastroCaça Roquetes’, un nou esdeveniment gastronòmic de demostració de cuina en directe de carns de caça a les Terres de l’Ebre. Tindrà lloc durant tot el matí al Casal de la Ravaleta i s’elaboraran plats on els protagonistes seran el porc senglar, el cabirol, la llebre i l’ànec.
L’esdeveniment estarà obert tant als restauradors locals com al públic en general. Comptarà amb ‘show cookings’ per part d’alguns cuiners Estrella Michelín com Fran López (Villa Retiro, Xerta); Rafael Múria (Quatre Molins, Cornudella de Montsant); a més d’Eli Farrero (El Ventador, Barruera), i Albert Boronat (Ambassade, Llívia).
Aquesta primera edició de ‘GastroCaça Roquetes’, organitzada per l’Ajuntament de Roquetes, comptarà amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
”L’aposta de Roquetes pel GastroCaça és decidida”, ha dit durant l’acte de presentació Ivan García, alcalde de Roquetes, per la rellevància de la Societat de Caçadors La Perdiz Roquetense. A més, el batle ha subratllat el fet de poder gaudir de chefs ”de primer nivell nacional” en el certamen, com un reclam més per ”fomentar-ne el consum”, i que la gent del territori ”conegui totes les possibilitats” al voltant d’aquest projecte.
Al seu torn, el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, ha volgut lloar la iniciativa de l’Ajuntament de Roquetes, qualificant-la com a ”molt encertada”. ”És una gran manera de donar a conèixer aquest producte d’excel·lent qualitat i de quilòmetre zero. També ens permetrà exposar totes les virtuts d’una activitat que venim fent durant tota la vida, aprofitant l’actual moment d’explosió demogràfica d’espècies cinegètiques i donar-li sentit compartint-ho amb la gent”, ha remarcat Sergi Sánchez.