El projecte vol donar valor al litoral, la pesca i la gastronomia rapitenca com a part essencial d’un model de turisme sostenible i arrelat al territori
La Ràpita ha participat aquesta setmana al Global Ecotourism Forum 2025 (GEF2025), que
reuneix més de 400 persones del sector turístic per compartir experiències i projectes vinculats a
l’ecoturisme i la sostenibilitat.
El projecte “Del Mar a la Taula”, impulsat per Turisme la Ràpita amb la col·laboració de la
Confraria de Pescadors Verge del Carme, ha estat un dels vuit finalistes seleccionats d’entre
seixanta propostes presentades. El projecte vol donar valor al litoral, la pesca i la gastronomia
rapitenca com a part essencial d’un model de turisme sostenible i arrelat al territori.
Objectius de la convocatòria i criteris de selecció
El GEF2025 és un fòrum internacional finançat per la Generalitat de Catalunya que busca definir
noves estratègies per a un turisme més respectuós amb el medi ambient i les comunitats locals. Els
projectes participants aborden reptes com el canvi climàtic, la inclusió, el turisme regeneratiu i la
innovació tecnològica.
El projecte “Del Mar a la Taula” ha estat escollit entre els 60 projectes presentats i seleccionat entre
els vuit favorits, perquè reconeix la capacitat per implicar la comunitat local, reforçar l’economia
pesquera i promoure una manera de fer turisme que cuida l’entorn i la gent que hi viu.


