La fira comptarà amb 50 expositors, showcookings d’estrelles Michelin i un innovador espai sense gluten
La ciutat de Tortosa es prepara per acollir una nova edició de la Fira Alimentària Festast, un esdeveniment que, segons ha destacat l’alcalde Jordi Jordan, busca atraure tant professionals com visitants de les Terres de l’Ebre, el Baix Aragó i el nord del País Valencià.
La fira, que s’emmarca dins dels objectius de l’Agenda 2030, comptarà amb quatre espais diferenciats: una zona d’experiències gastronòmiques amb cinquanta expositors, un espai de showcooking amb reconeguts xefs com Lorena Prats, Ladi Salcalà i Pep Nogué, entre d’altres, un espai Aula per a tallers i activitats, i una zona sense gluten de la mà de Fira Apat.
Segons ha explicat la regidora de fires, Sonia Ruperez, s’ha ampliat l’horari d’obertura al migdia (de 11:30 a 15:30) i a la tarda (de 18:00 a 23:00). Com a novetat, s’implementarà un sistema de polseres digitals per a les degustacions, amb recàrregues mínimes de 5 euros.
A més, la fira comptarà amb la presència de la Federació Catalana de DO-IGP, que oferirà l’atractiu d’un globus aerostàtic amb vols captius per gaudir de vistes panoràmiques de la ciutat el dissabte a la tarda.
L’esdeveniment, que té l’entrada gratuïta, pretén mostrar el potencial gastronòmic de Tortosa i les Terres de l’Ebre, consolidant-se com un important atractiu turístic per al territori.